Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skarp

 

Synonymer till skarp

Engelsk översättning av skarp

  • bright, keen, acute

Sökvolym på internet för skarp

Sökvolymen för skarp är ca. 3600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 3600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är skärp

Mer information om skarp

Vi har totalt tjugofyra synonymer till skarp, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skarp, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad skarp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till skarp. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skarp samt även hur man stavar till skarp. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skarp eller en mer djupgående förklaring av skarp egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till skarp är att leta efter antonymer till skarp, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om skarp

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skarp i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till skarp

Ord som innehåller eller liknar skarp: älskar, älskare, älskarinna, askar, avföringskärl, avskära, avskärma, avskärma sig, avskärmar, bårdskär, bardskärare, behärskar


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skarp synonymt med både tvär och smart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)