Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skarp

Här nedanför hittar du samtliga sextiofem synonymer till skarp fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder skarp

Sett till sina synonymer betyder skarp ungefär tvär eller smart, men är även synonymt med exempelvis "vass" och "tydlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skarp. Vår databas innehåller även tre böjningar av skarp, fem exempelmeningar på hur ordet skarp kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skarp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skarp.


Exempelmeningar för skarp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skarp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Flera militära befälhavare, bland andra Johannes Blaskowitz, riktade skarp kritik mot detta massmord.  
 2. Huvudringens yttergräns som ligger vid 129 100 km, eller strax bortom Adrasteas bana är mycket skarp.  
 3. Ett kontroversiellt beslut som har mött skarp kritik från palestinskt håll och hyllningar från Israel.  
 4. Men Peter I lät sig inte övertygas och gav en skarp tillsägelse till Mensjikov om att dra sig tillbaka.  
 5. Signalen såg ut att vara en skarp stigning av framåtspritt ljus av våglängden 3,6 cm nära ringens apsis.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skarp

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skarp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skarp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skarp förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är skärp


Närmeord till skarp

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar skarp.


Mer information om skarp

Andra sätt att lära sig mer kring vad skarp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skarp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skarp

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skarp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skarp synonymt med både tvär och smart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.