Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till öppen

Här nedanför hittar du samtliga femtioen synonymer till öppen fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder öppen

Sett till sina synonymer betyder öppen ungefär på vid gavel eller vidsynt, men är även synonymt med exempelvis "flexibel" och "rättfram". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till öppen. Vår databas innehåller även åtta motsatsord, tre böjningar av öppen, fem exempelmeningar på hur ordet öppen kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av öppen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet öppen.


Motsatsord till öppen

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till öppen.

reserverad, avvisande, förbehållsam, sluten, maskerad, hemlig, behärskad, stängd


Exempelmeningar för öppen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet öppen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ken ordnar en årlig campingtur som han säger är öppen för ”alla som känner sig som män eller pojkar”.  
 2. Söder om Samskolan, centralt i området, finns en cirka 10 000 m² stor öppen grönyta som kallas Ängen.  
 3. Från 2005 fanns även en förening, Söder om Sundsvall (S O S), som var öppen för både män och kvinnor.  
 4. Den franska armén retirerade nu i riktning mot Antwerpen och lämnade därmed vägen öppen mot Moerdijk.  
 5. En vänsterregering skulle vara mer öppen för dialog med katalanerna om framtiden än en högerregering.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av öppen

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet öppen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "öppen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet öppen förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till öppen

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar öppen. Här kommer de tio första.


Mer information om öppen

Andra sätt att lära sig mer kring vad öppen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av öppen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om öppen

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för öppen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är öppen synonymt med både på vid gavel och vidsynt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är reserverad en antonym till öppen.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.