Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slug

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till slug.


Vad betyder slug

Sett till sina synonymer betyder slug ungefär listig eller klipsk, men är även synonymt med exempelvis "durkdriven" och "klyftig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slug. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av slug samt flera engelska översättningar.


Böjningar av slug

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet slug.


Motsatsord till slug

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till slug.

okonstlad


Engelsk översättning av slug

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slug.


Närmeord till slug

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar slug.


Mer information om slug

Andra sätt att lära sig mer kring vad slug betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för slug samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av slug för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till slug, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om slug

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för slug i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slug synonymt med både listig och klipsk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är okonstlad en antonym till slug.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.