Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fin

Här nedanför hittar du samtliga åttiotre synonymer till fin fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder fin

Sett till sina synonymer betyder fin ungefär ädel eller angenäm, men är även synonymt med exempelvis "bildad" och "bra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fin. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av fin, fem exempelmeningar på hur ordet fin kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fin

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fin.


Motsatsord till fin

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fin.

grov, skrovlig, ojämn, inte finfördelad


Exempelmeningar för fin

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fin kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den bör stekas eller grillas cirka 2 minuter på varje sida, så att den får fin stekyta och rosa inre.  
 2. Men Fredrik Lindgren åkte in på en fin tredjeplats, vilket var hans andra pallplats den här säsongen.  
 3. Vissa nerfarter hölls stängda men vi fick uppleva fin skidåkning i omkring 12 minusgrader, säger han.  
 4. Sista matchen inför EM och det innebar att Portugal skulle visa fin form när man ställdes mot Israel.  
 5. Rafael Benítez gjorde sin första match på tränarbänken för Everton och fick en fin start på säsongen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fin

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet fin.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fin" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fin förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fin

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar fin. Här kommer de tio första.


Mer information om fin

Andra sätt att lära sig mer kring vad fin betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fin är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fin

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för fin i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fin synonymt med både ädel och angenäm, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är grov en antonym till fin.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.