Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lägga fram

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till lägga fram.


Vad betyder lägga fram

Sett till sina synonymer betyder lägga fram ungefär framlägga eller presentera, men är även synonymt med exempelvis "anföra" och "dra fram". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lägga fram. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lägga fram kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för lägga fram

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lägga fram kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Regeringen kommer då att lägga fram ett lagförslag i linje med det, menar statsminister Stefan Löfven.  
  2. Under två dagar ska han, tillsammans med sina åtta kolleger, lägga fram sin bild av vad som inträffade.  
  3. ”Åklagarna” har två dagar på sig att lägga fram sina bevis för att Donald Trump anstiftade till uppror.  
  4. ”Villkoren i utträdelseavtalet var så usla att de inte vågar lägga fram det för omröstning i parlamentet.  
  5. Alla väntar på att USA ska lägga fram den fredsplan som president Trump har utlovat efter mellanårsvalet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lägga fram

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen lägga fram.


Mer information om lägga fram

Andra sätt att lära sig mer kring vad lägga fram betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lägga fram är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lägga fram

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lägga fram synonymt med både framlägga och presentera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.