Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sträng

 

Synonymer till sträng

Engelsk översättning av sträng

  • (även bildligt om något långt och utsträckt) string

Sökvolym på internet för sträng

Sökvolymen för sträng är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om sträng

Vi har totalt sex synonymer till sträng, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för sträng, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad sträng betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till sträng. Exempelvis kan man söka efter andra ord för sträng samt även hur man stavar till sträng. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av sträng eller en mer djupgående förklaring av sträng egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till sträng är att leta efter antonymer till sträng, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om sträng

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sträng i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till sträng

Ord som innehåller eller liknar sträng: anstränga, anstränga sig, anstränga sig hårt, anstränga sig med allt som man har, anstränga sig mentalt, anstränga sig mer, anstränga sig själv över sin förmåga, anstränga sig till det yttersta, ansträngande, ansträngd, ansträngd och onaturlig, ansträngda, ansträngning


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sträng synonymt med både barsk och hård, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)