Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bländande

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till bländande.


Vad betyder bländande

Sett till sina synonymer betyder bländande ungefär bedårande eller briljant, men är även synonymt med exempelvis "fantastisk" och "förblindande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bländande. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet bländande kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för bländande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bländande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den bländande och av bärnsten täckta palatssalen i Königsbergs slott har aldrig skådats efter nazisternas flykt.  
  2. 24-åringens vänsterfot låg bakom mycket, om inte det mesta när Hammarby därefter stundtals bjöd på bländande anfallsfotboll.  
  3. Higgins själv har sagt att hans färgläggning påverkades av en resa han gjorde till New York 1984, där han hämtade inspiration till färgvalen såsom neonrosa och bländande grönt.  
  4. Han drabbades bland annat av en märklig åkomma som framträdde genom att han upplevde att han såg ett bländande ljus som blinkade framför hans ögon, ofta åtföljt av hallucinationer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bländande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bländande.


Närmeord till bländande

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar bländande.


Mer information om bländande

Andra sätt att lära sig mer kring vad bländande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bländande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bländande

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för bländande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bländande synonymt med både bedårande och briljant, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.