Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sträv

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till sträv.


Vad betyder sträv

Sett till sina synonymer betyder sträv ungefär barsk eller amper, men är även synonymt med exempelvis "besk" och "bister". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sträv. Vår databas innehåller även tre böjningar av sträv, två exempelmeningar på hur ordet sträv kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sträv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sträv.


Exempelmeningar för sträv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sträv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Dio menar att hon var "intelligentare än de flesta kvinnor", att hon var lång, hade långt rött hår som räckte ned till höfterna, sträv röst och genomträngande blick.  
  2. Hon fick upp ögonen för en annan studentkamrat, en lång kvinna med en sexigt sträv röst, pojkaktigt smeknamn och en framtoning som hon såg som ett mellanting mellan Johnny Weissmuller och Ingrid Bergman.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sträv

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sträv.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sträv" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sträv förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sträv

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar sträv.


Mer information om sträv

Andra sätt att lära sig mer kring vad sträv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sträv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sträv

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sträv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sträv synonymt med både barsk och amper, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.