Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till oangenäm

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till oangenäm.


Vad betyder oangenäm

Sett till sina synonymer betyder oangenäm ungefär fylld av svårigheter eller hård, men är även synonymt med exempelvis "hemsk" och "motbjudande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oangenäm. Vår databas innehåller även två böjningar av oangenäm samt en exempelmeningar på hur ordet oangenäm kan användas i en mening.


Böjningar av oangenäm

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oangenäm.


Exempelmeningar för oangenäm

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oangenäm kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Själva frukten har ett bittert skal och innehåller en för människor oangenäm mjölksaft men fruktkött och bladverk är föda för boskap, särskilt getter men även får, kameler och nötboskap.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till oangenäm

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar oangenäm.


Mer information om oangenäm

Andra sätt att lära sig mer kring vad oangenäm betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oangenäm är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oangenäm

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för oangenäm i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oangenäm synonymt med både fylld av svårigheter och hård, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.