Synonymerna.se logotyp

Synonymer till tydlig

 

Synonymer till tydlig

Antonymer (motsatsord) till tydlig

Engelsk översättning av tydlig

  • clear, legible

Sökvolym på internet för tydlig

Sökvolymen för tydlig är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om tydlig

Vi har totalt tjugotvå synonymer till tydlig, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för tydlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad tydlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till tydlig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tydlig samt även hur man stavar till tydlig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tydlig eller en mer djupgående förklaring av tydlig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till tydlig är att leta efter antonymer till tydlig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om tydlig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tydlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till tydlig

Ord som innehåller eller liknar tydlig: betydlig, bli tydlig, en mycket obetydlig mängd, formulera sig otydligt, förtydliga, förtydligade, förtydligande, förtydligar, framhäva tydligt, framhävde tydligt, framhäver tydligt, klar och tydlig, liktydlighet, liten och obetydlig, mycket tydligt, obetydlig


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tydlig synonymt med både påfallande och utpräglad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är otydlig en antonym till tydlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)