Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lämna

Här nedanför hittar du samtliga femtio synonymer till lämna.


Vad betyder lämna

Sett till sina synonymer betyder lämna ungefär gå ifrån eller ge, men är även synonymt med exempelvis "övergiva" och "överge". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lämna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lämna kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lämna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lämna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vid lunchtid stod det klart att ingen av de tre hålls kvar i häkte utan var fria att lämna domstolen.  
 2. Under dagen röstar det brittiska parlamentet om huruvida Storbritannien ska lämna EU helt utan avtal.  
 3. Någon mer information finns inte att lämna ut i nuläget, säger polisens presstalesperson Maria Linné.  
 4. Om det avtalet inte godkänns ska man senast den 13 mars rösta om att lämna EU utan avtal den 29 mars.  
 5. Flera reportrar från amerikanska medier har fått sina visum tillbakadragna och tvingats lämna landet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lämna

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lämna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lämna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lämna förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lämna

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar lämna. Här kommer de tio första.


Mer information om lämna

Andra sätt att lära sig mer kring vad lämna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lämna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lämna

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för lämna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lämna synonymt med både gå ifrån och ge, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.