Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avbryta

Här nedanför hittar du samtliga trettiosex synonymer till avbryta.


Vad betyder avbryta

Sett till sina synonymer betyder avbryta ungefär hejda eller avblåsa, men är även synonymt med exempelvis "sluta" och "upphäva". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avbryta. Vår databas innehåller även fem motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet avbryta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till avbryta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avbryta.

fortsätta, återuppta, komma vidare, fullfölja, återställa


Exempelmeningar för avbryta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avbryta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Flera kryssningsrederier har behövt ställa in sin turer eller avbryta resor på grund av orkanen Irma.  
 2. Under valkampanjen hade Banzer lovat att avbryta privatiseringen av det statligt ägda oljebolaget YPFB.  
 3. De svenska ryttarna jagade efter polackerna ända till Kije innan de beordrades att avbryta förföljelsen.  
 4. Hon poängterade dock att det inte ligger i Storbritanniens intresse att avbryta all dialog med Ryssland.  
 5. Venezuelas president Nicolás Maduro fick under lördagen avbryta ett tal och fly på grund av en explosion.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avbryta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avbryta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avbryta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avbryta förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avbryta

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avbryta.


Mer information om avbryta

Andra sätt att lära sig mer kring vad avbryta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avbryta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avbryta

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för avbryta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avbryta synonymt med både hejda och avblåsa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är fortsätta en antonym till avbryta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.