Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till reflekterande

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till reflekterande.


Vad betyder reflekterande

Sett till sina synonymer betyder reflekterande ungefär betänksam, men är även synonymt med exempelvis "lugnt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till reflekterande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet reflekterande kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för reflekterande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet reflekterande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Som hos många ryggradsdjur har hyenorna ett reflekterande skikt (Tapetum lucidum) i ögat som förbättrar synförmågan under natten.  
 2. Den reflekterande beläggningen kan bestå av järnoxid eller kopparoxid som är delvis inbränd i glaset i samband med tillverkningen.  
 3. Unga blåskrikor samlar bjärt färgade eller reflekterande föremål, som kapsyler eller bitar av aluminiumfolie, och bär dem en stund.  
 4. Avsaknaden av den reflekterande vita snön gör mörkret kompakt under hösten, vilket får norrskenet att framträda tydligare än vintertid.  
 5. Varje koloss har minst en svag punkt, som visas med en glödande symbol som kan belysas och identifieras av svärdets reflekterande ljus.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "reflekterande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet reflekterande förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till reflekterande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar reflekterande.


Mer information om reflekterande

Andra sätt att lära sig mer kring vad reflekterande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av reflekterande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om reflekterande

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för reflekterande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är reflekterande synonymt med både betänksam och lugnt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.