Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till framföra

Här nedanför hittar du samtliga trettiosju synonymer till framföra fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder framföra

Sett till sina synonymer betyder framföra ungefär säga eller presentera, men är även synonymt med exempelvis "visa" och "delge". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till framföra. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet framföra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för framföra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet framföra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag är säker på att jag kommer att få en chans att framföra det till presidenten, sade Bolton till Fox News.  
 2. I samtalet bad Putin att Trump skulle framföra hans tacksamhet till agenterna på CIA som samlat informationen.  
 3. Det finns saker Iran gör som man är mycket kritiska mot, men för att framföra kritiken måste man ha en relation.  
 4. Folk samlades runt honom på Stockholmskrogarna för att höra honom framföra satiriska skämt och gäckfyllda sånger.  
 5. Syftet med mötet är att väljarna ska få möjlighet att ställa frågor och framföra åsikter direkt till politikerna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av framföra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet framföra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "framföra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet framföra förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till framföra

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar framföra.


Mer information om framföra

Andra sätt att lära sig mer kring vad framföra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av framföra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om framföra

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för framföra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är framföra synonymt med både säga och presentera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.