Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avstå från

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till avstå från.


Vad betyder avstå från

Sett till sina synonymer betyder avstå från ungefär undvara eller skippa, men är även synonymt med exempelvis "avbryta" och "avgå". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avstå från. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet avstå från kan användas i en mening.


Exempelmeningar för avstå från

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avstå från kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den norska polisen hade uppmanat de som brukar resa till Sverige över påsken att avstå från årets resa.  
  2. Scholz förnekar att han ska ha utövat påtryckningar för att Hamburg skulle avstå från skatteåterkravet.  
  3. Som ett resultat av kriget tvingades Frankrike avstå från sina anspråk på Ruperts land och Newfoundland.  
  4. I protest mot detta beslut valde Nirvana att även avstå från att spela in en musikvideo till "All Apologies".  
  5. Dock fick de avstå från Ronneby skärgård under Annans år som FN-chef av säkerhetsskäl, skriver Sveriges Radio.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om avstå från

Andra sätt att lära sig mer kring vad avstå från betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avstå från är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avstå från

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avstå från synonymt med både undvara och skippa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.