Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ge

Här nedanför hittar du samtliga sextiofem synonymer till ge.


Vad betyder ge

Sett till sina synonymer betyder ge ungefär skänka eller donera, men är även synonymt med exempelvis "giva" och "lämna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ge. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ge kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ge

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ge kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I dag är det ett lotteri vilken kommun vi bor i om det finns pengar att ge till skolan, säger Sabuni.  
 2. Grundtanken var att lika arbete skulle ge lika lön oavsett inom vilken bransch arbetet utfördes inom.  
 3. Vindblottorna skulle breda ut sig och öka i antal och ge fjällen ett mer utpräglat kalfjällslandskap.  
 4. ”Vi kommer inte att ge upp våra mål och idéer”, fortsätter inlägget, som uppmanar till fortsatt stöd.  
 5. Fyra röster emot, fem röster för förslaget om att ge militären möjlighet att utestänga transpersoner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ge

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ge.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ge" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ge förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ge

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar ge. Här kommer de tio första.


Mer information om ge

Andra sätt att lära sig mer kring vad ge betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ge är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ge

 • Antal bokstäver: 2
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för ge i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 3
 • Ordets poäng i Betapet: 3
 • Ordets poäng i WordFeud: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ge synonymt med både skänka och donera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.