Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till överlämna

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiofyra synonymer till överlämna fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder överlämna

Sett till sina synonymer betyder överlämna ungefär delegera eller leverera, men är även synonymt med exempelvis "ge" och "framräcka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till överlämna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet överlämna kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för överlämna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet överlämna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Då de var vilsna föreslog Piper att de skulle bege sig till Poltava för att överlämna sig som fångar.  
 2. Israel var år 2000 berett att överlämna arabiska delar av Jerusalem till den palestinska myndigheten.  
 3. Man kom överens om att inte överlämna en endaste bit mark och hotade osmanerna med att förklara krig.  
 4. En representant för kvinnan ska vid två tillfällen ha försökt överlämna delgivningen till prins Andrew.  
 5. Jag skulle ha varit villig att överlämna mig frivilligt till polisen, säger Stone, rapporterar Reuters.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av överlämna

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet överlämna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "överlämna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet överlämna förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om överlämna

Andra sätt att lära sig mer kring vad överlämna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av överlämna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om överlämna

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för överlämna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är överlämna synonymt med både delegera och leverera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.