Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till upphöra med

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till upphöra med.


Vad betyder upphöra med

Sett till sina synonymer betyder upphöra med ungefär sluta med eller avbeställa, men är även synonymt med exempelvis "avbryta" och "avstå från". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till upphöra med. Vår databas innehåller även fyra motsatsord samt fem exempelmeningar på hur ordet upphöra med kan användas i en mening.


Motsatsord till upphöra med

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till upphöra med.

fortsätta, återuppta, komma vidare, fullfölja


Exempelmeningar för upphöra med

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet upphöra med kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag uppmanar USA att omedelbart upphöra med tvångsseparation av dessa barn, sade Zeid Ra'ad Al Hussein.  
  2. President Donald Trump skrev efter hård kritik under en presidentorder om att upphöra med familjeseparationerna.  
  3. Sir Timothy hotade med att upphöra med utbetalningarna om hon lät publicera något biografiskt material om sonen.  
  4. Sydkorea och USA kommer på obestämd tid upphöra med sina stora årliga militärövningar Foal Eagle och Key Resolve.  
  5. Lewenhaupt lät omedelbart upphöra med skjutandet och så fort som möjligt storma ryssarna med värjor och bajonetter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till upphöra med

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar upphöra med.


Mer information om upphöra med

Andra sätt att lära sig mer kring vad upphöra med betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av upphöra med är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om upphöra med

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är upphöra med synonymt med både sluta med och avbeställa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är fortsätta en antonym till upphöra med.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.