Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till välja bort

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till välja bort.


Vad betyder välja bort

Sett till sina synonymer betyder välja bort ungefär avbryta eller avstå från, men är även synonymt med exempelvis "dissa" och "lämna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till välja bort. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet välja bort kan användas i en mening.


Exempelmeningar för välja bort

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet välja bort kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag uppmanar kenyanska ledare att välja bort våld och uppvigling, respektera folkets vilja, säger Obama.  
  2. Om heteropräster får välja bort homobröllop så måste jag som homosexuell präst få välja bort heterobröllop, säger han.  
  3. Det fanns heller ingen möjlighet för användarna att välja bort att skicka informationen, enligt The Wall Street Journal.  
  4. Redaktioner, debattörer, forskare och politiker riskerar att i framtiden välja bort obekväma ämnen som förtryck och brott mot mänskliga rättigheter.  
  5. ”På Folktandvården Skåne är det möjligt att framföra önskemål om en specifik behandlare, men det är inte möjligt att välja bort behandlare grundat på kön eller etnicitet”, skriver hon.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om välja bort

Andra sätt att lära sig mer kring vad välja bort betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av välja bort är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om välja bort

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är välja bort synonymt med både avbryta och avstå från, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.