Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till straff

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till straff.


Vad betyder straff

Sett till sina synonymer betyder straff ungefär bestraffning eller påföljd, men är även synonymt med exempelvis "aga" och "betalning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till straff. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem böjningar av straff, fem exempelmeningar på hur ordet straff kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av straff

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet straff.


Motsatsord till straff

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till straff.

belöning, ersättning, hittelön, lön


Exempelmeningar för straff

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet straff kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I 64:e minuten fixade han en straff när han fälldes av Courtois och Joselu förvaltade straffen i nät.  
 2. Det blev en straffläggning där alla utom sista skytten, superstjärnan Kylian Mbappé satte sin straff.  
 3. De två män i 40-årsåldern som dömts till fem respektive sex års fängelse får sina straff fastställda.  
 4. 37-åringen hade omkring ett och ett halvt år kvar på sitt straff innan han skulle friges villkorligt.  
 5. Jag sätter laget i skiten, säger Tobias Sana som bommade en straff i första halvlek till Sportbladet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av straff

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet straff.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "straff" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet straff förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till straff

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar straff.


Mer information om straff

Andra sätt att lära sig mer kring vad straff betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av straff är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om straff

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för straff i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är straff synonymt med både bestraffning och påföljd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är belöning en antonym till straff.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.