Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lämna in

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till lämna in.


Vad betyder lämna in

Sett till sina synonymer betyder lämna in ungefär anföra eller avge, men är även synonymt med exempelvis "erbjuda" och "föredra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lämna in. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lämna in kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lämna in

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lämna in kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De har nu fyra veckor på sig att lämna in ett eventuellt överklagande gällande beslutet om uteslutning.  
  2. Städerna måste nu lämna in en noggrann kandidatur som är mer omfattande än det inledande frågeformuläret.  
  3. Den som tänker ta droger kan komma förbi vårt tält och lämna in en dos som en av våra kemister analyserar.  
  4. Personer som köpt sina vapen på laglig väg kommer få en ekonomisk kompensation för att lämna in sina vapen.  
  5. Han hade sagt att han skulle återvända hem för att lämna in sin avgångsansökan till presidenten Michel Aoun.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "lämna in" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen lämna in förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till lämna in

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar lämna in. Här kommer de tio första.


Mer information om lämna in

Andra sätt att lära sig mer kring vad lämna in betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lämna in är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lämna in

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lämna in synonymt med både anföra och avge, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.