Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avge

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till avge.


Vad betyder avge

Sett till sina synonymer betyder avge ungefär utsöndra eller avsöndra, men är även synonymt med exempelvis "föredra" och "förelägga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avge. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet avge kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för avge

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avge kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det svenska riksrådet lyckades få Kristofer att avge några garantier för att inte tidigare förhållanden skulle upprepas.  
 2. Under tiden familjen vistades där anmodade den tyska regeringen alla medlemmar av den Preussiska Konstakademien att avge en trohetsförklaring.  
 3. Men infektionen får också bladen att avge ultraviolett ljus i våglängderna 300–400 nm, vilket är samma våglängder som blåbärets blommor avger.  
 4. Ett annat fenomen som studeras inom termokemin är ämnens förmåga att absorbera och avge värme, något som ofta beskrivs med värmekapaciteter (C).  
 5. Svampen infekterar bladen hos vissa arter av blåbär i odonsläktet och får dem att avge en sockerartad avsöndring, som innehåller både glukos och fruktos.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avge

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet avge.


Närmeord till avge

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avge.


Mer information om avge

Andra sätt att lära sig mer kring vad avge betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avge är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avge

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för avge i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avge synonymt med både utsöndra och avsöndra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.