Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till frambringa

Här nedanför hittar du samtliga trettiofyra synonymer till frambringa.


Vad betyder frambringa

Sett till sina synonymer betyder frambringa ungefär alstra eller skaffa, men är även synonymt med exempelvis "framkalla" och "åstadkomma". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till frambringa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet frambringa kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för frambringa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet frambringa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det mest lyckade försöket att påverka vädret har varit att sprida ämnen över moln för att frambringa regn.  
 2. En så stor summa bedyrade stadens borgare att de inte kunde frambringa och Reventlow gick med på att sänka summan till 12 000 riksdaler.  
 3. Keiji Inafune förklarade att framgången med Mega Man 2 är det som gjorde Mega Man-serien till en hit som fortsätter att frambringa efterföljare.  
 4. Motiv från tidigare Shin Megami Tensei-spel vävdes in för att frambringa en känsla av familjaritet hos personer som har spelat tidigare spel i serien.  
 5. Bland annat används fickbanden, som även kallas de falska stämbanden, Till skillnad från stämbanden kan fickbanden inte frambringa någon klar stämton.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av frambringa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet frambringa.


Mer information om frambringa

Andra sätt att lära sig mer kring vad frambringa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av frambringa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om frambringa

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för frambringa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är frambringa synonymt med både alstra och skaffa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.