Synonymerna.se logotyp

Synonymer till tilldela

 

Synonymer till tilldela

Engelsk översättning av tilldela

  • allot

Mer information om tilldela

Vi har totalt fyra synonymer till tilldela, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för tilldela, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad tilldela betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till tilldela. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tilldela samt även hur man stavar till tilldela. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tilldela eller en mer djupgående förklaring av tilldela egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till tilldela är att leta efter antonymer till tilldela, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om tilldela

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Närmeord till tilldela

Ord som innehåller eller liknar tilldela: kredittilldelning, tilldela adelskap, tilldela plats, tilldelar, tilldelas, tilldelas någon, tilldelat, tilldelning


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tilldela synonymt med både anvisa och allokera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)