Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till alstra

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till alstra.


Vad betyder alstra

Sett till sina synonymer betyder alstra ungefär skapa eller frambringa, men är även synonymt med exempelvis "framkalla" och "framställa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till alstra. Vår databas innehåller även två motsatsord, fyra exempelmeningar på hur ordet alstra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till alstra

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till alstra.

förstöra, fördärva


Exempelmeningar för alstra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet alstra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De flesta flygande insekter däremot använder vingslagens båda riktningar till att alstra lyftkraft och dragkraft (och bromskraft) genom kraftig vingvridning.  
  2. Den vitputsade byggnaden i jugendarkitektur med sina stora välvda fönster var ursprungligen maskinhuset, som användes för att alstra elektrisk ström till Drottningholms slott vid 1900-talets början.  
  3. Maskineriet är diesel-elektriskt, vilket innebär att man använder förbränningsmotorer kopplade till generatorer för att alstra ström, som sedan går till elektriska motorer som driver fartyget framåt.  
  4. Till skillnad från alla ovan beskrivna organismgrupper finns dock bland leddjur och högre djur en särskild anatomisk struktur i nervsystemet med nervceller som är speciellt anpassade för att alstra en dygnsrytm.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av alstra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet alstra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "alstra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet alstra förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till alstra

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar alstra.


Mer information om alstra

Andra sätt att lära sig mer kring vad alstra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av alstra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om alstra

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för alstra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är alstra synonymt med både skapa och frambringa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förstöra en antonym till alstra.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.