Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skapa

Här nedanför hittar du samtliga fyrtio synonymer till skapa.


Vad betyder skapa

Sett till sina synonymer betyder skapa ungefär alstra eller laga, men är även synonymt med exempelvis "dana" och "tillverka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skapa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet skapa kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för skapa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skapa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Därefter var det Italien för hela slanten och Wales hade av uppenbara skäl svårt att skapa någonting.  
 2. Betesdjuren ska återskapa den gamla hagmarken och samtidigt skapa naturnära jobb till kommunens unga.  
 3. Uppfostran genom våld kan bara skapa mer våld i samhället, säger Maud Petit från mittenpartiet MoDem.  
 4. Cameron valde 2007 spelföretaget Ubisoft till att skapa datorspelet James Cameron's Avatar: The Game.  
 5. Frankrikes plågas av skyhög arbetslöshet och de två kandidaterna har olika recept för att skapa jobb.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skapa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skapa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skapa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skapa förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skapa

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar skapa. Här kommer de tio första.


Mer information om skapa

Andra sätt att lära sig mer kring vad skapa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skapa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skapa

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för skapa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skapa synonymt med både alstra och laga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.