Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tillverka

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till tillverka.


Vad betyder tillverka

Sett till sina synonymer betyder tillverka ungefär tillverkar eller producera, men är även synonymt med exempelvis "skapa" och "framställa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tillverka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet tillverka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för tillverka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tillverka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Således finns det även olika varianter på spinning, beroende på vilken sorts fiber man ska tillverka.  
 2. Liz Twarog har börjat tillverka egna munskydd till släkt och vänner, hon syr ett halvt dussin om dagen.  
 3. Han erbjöd Pentaverken att tillverka motorerna för den satsning på en svensk bilindustri som planerades.  
 4. Man skulle tillverka "finmekaniska detaljer med huvudtillverkning av stickmaskiner och skomakarmaskiner".  
 5. Detta beror förmodligen på att det krävs mer att tillverka en konstfibrer än vad det gör vid naturfibrer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tillverka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tillverka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tillverka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tillverka förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tillverka

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar tillverka. Här kommer de tio första.


Mer information om tillverka

Andra sätt att lära sig mer kring vad tillverka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tillverka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tillverka

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för tillverka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tillverka synonymt med både tillverkar och producera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.