Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till producera

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till producera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder producera

Sett till sina synonymer betyder producera ungefär tillverka eller framställa, men är även synonymt med exempelvis "göra" och "skapa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till producera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet producera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för producera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet producera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Pulvret bereddes för hand, och enbart apoteket i Huskvarna kunde inte producera tillräckliga mängder.  
 2. Kärnkraftverket i Ågesta var en tungvattenreaktor med möjlighet att producera bränsle till kärnvapen.  
 3. Nu hade Miyazaki plötsligt ett helt år på sig att producera sin film, en tid han kom att utnyttja väl.  
 4. Och nu planerar EU en rad insatser för att kunna producera de kritiska råvarorna inom Europa istället.  
 5. Titanics motorer kunde producera mer kraft än en för tiden genomsnittlig kraftstation för en hel stad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av producera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet producera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "producera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet producera förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till producera

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar producera.


Mer information om producera

Andra sätt att lära sig mer kring vad producera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av producera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om producera

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för producera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är producera synonymt med både tillverka och framställa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.