Synonymerna.se logotyp

Synonymer till klittra

 

Synonymer till klittra

Vad betyder klittra?

Klittra är ett ord som används för att beskriva kvinnlig onani som lanserades av RFSU efter en tävling där man eftersökte ett nytt ord för kvinnlig onani.

Ordet klittra var en del av nyordslistan 2015 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Sökvolym på internet för klittra

Sökvolymen för klittra är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om klittra

Vi har totalt tre synonymer till klittra, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för klittra inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad klittra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till klittra. Exempelvis kan man söka efter andra ord för klittra samt även hur man stavar till klittra. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av klittra eller en mer djupgående förklaring av klittra egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till klittra är att leta efter antonymer till klittra, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om klittra

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för klittra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till klittra

Ord som innehåller eller liknar klittra: facklitteratur, klitt, klitta, klitter


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klittra synonymt med både pulla och masturbera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)