Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till framkalla

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiosju synonymer till framkalla.


Vad betyder framkalla

Sett till sina synonymer betyder framkalla ungefär vålla eller alstra, men är även synonymt med exempelvis "bringa" och "väcka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till framkalla. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet framkalla kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för framkalla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet framkalla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. ”Från det ögonblick hon greps så beordrades hon att kasta sig mot marken för att framkalla ett missfall.  
 2. Han var också den första som påpekade att sociala faktorer och psykisk stress kan framkalla sjukdomsepisoder.  
 3. Han anklagar Israel för att vilja framkalla krig medan den Israelvänlige Donald Trump ännu är USA:s president.  
 4. Efter 1917 var familjen Södergrans ekonomi så dålig att hon inte hade råd att köpa film och låta framkalla den.  
 5. Bipolärt sjuka kan vara särskilt känsliga för störningar i den dagliga rytmen, vilket kan framkalla sjukdomens symtom.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av framkalla

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet framkalla.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "framkalla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet framkalla förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till framkalla

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar framkalla.


Mer information om framkalla

Andra sätt att lära sig mer kring vad framkalla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av framkalla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om framkalla

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för framkalla i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är framkalla synonymt med både vålla och alstra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.