Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bilda

Här nedanför hittar du samtliga tjugonio synonymer till bilda.


Vad betyder bilda

Sett till sina synonymer betyder bilda ungefär skapa eller upprätta, men är även synonymt med exempelvis "instifta" och "forma". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bilda. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bilda kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för bilda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bilda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De norra provinserna i Mexiko kom 1776-1786 att bilda provincias internas under en generalkommendant.  
 2. Det tredje alternativet var att bilda en landskommun, vilket ur en processynvinkel var mycket enkelt.  
 3. Vi rör oss in i en helt ny parlamentarisk tid i Sverige där det inte är så lätt att bilda regeringar.  
 4. Några av de nyväckta kom att bilda en egen grupp under ledning av den unge samen Aslak Jacobsen Hætta.  
 5. Flera av figurerna i boken har dock tagits bort eller slagits ihop för att bilda nya figurer i filmen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bilda

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bilda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bilda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bilda förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bilda

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar bilda.


Mer information om bilda

Andra sätt att lära sig mer kring vad bilda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bilda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bilda

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för bilda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bilda synonymt med både skapa och upprätta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.