Synonymerna.se logotyp

Synonymer till förmå

 

Synonymer till förmå

Engelsk översättning av förmå

  • be able to, prevail, persuade

Närmeord till förmå

Ord som innehåller eller liknar förmå: absorptionsförmåga, anstränga sig själv över sin förmåga, arbetsförmåga, arbetsförman, ärtformad, bandformad inälvsmask, bedömningsförmåga, begäran om information, betalningsförmåga, bön till förmån för annan, cirkelformad, däcksförman, desinformation, ellipsformad, falsk information, fartygs lastförmåga, for your information

Mer information om förmå

Vi har totalt fjorton synonymer till förmå, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för förmå, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet förmå

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet förmå i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förmå synonymt med både klara av och lyckas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)