Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till väcka

Här nedanför hittar du samtliga fyrtionio synonymer till väcka.


Vad betyder väcka

Sett till sina synonymer betyder väcka ungefär uppliva eller framkalla, men är även synonymt med exempelvis "generera" och "purra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till väcka. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet väcka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till väcka

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till väcka.

söva, bedöva


Exempelmeningar för väcka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet väcka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Myndigheten kan komma att väcka åtal för brott mot hälso- och säkerhetsföreskrifter, skriver Reuters.  
 2. De ska åka runt i länet och väcka debatt och förhoppningsvis nå kvinnor som lever i våldsamma miljöer.  
 3. Julia Lapitskii säger också att Tichanovskaja även lyckats väcka tidigare slumrande delar av landet. .  
 4. Och jag tror att initialt kan det säkert väcka oro över hur det här ska gå till, säger Emma Maraschin.  
 5. I dag kom beslutet att åklagaren valt att inte väcka åtal mot den lastbilschaufför som körde på barnet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av väcka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet väcka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "väcka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet väcka förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till väcka

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar väcka.


Mer information om väcka

Andra sätt att lära sig mer kring vad väcka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av väcka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om väcka

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för väcka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är väcka synonymt med både uppliva och framkalla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är söva en antonym till väcka.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.