Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till generera

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till generera.


Vad betyder generera

Sett till sina synonymer betyder generera ungefär väcka eller alstra, men är även synonymt med exempelvis "framställa" och "framkalla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till generera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet generera kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för generera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet generera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Totalt räknar EU-kommissionen med att de nya inkomstkällorna ska kunna generera 22 miljarder euro om året.  
 2. Ett samarbete som skulle generera i majoritet vore med det liberala partiet Ciudadanos, lett av Albert Rivera.  
 3. Nordkoreas ledare Kim Jong-un vill att toppmötet med Sydkoreas president Moon Jae-in ska generera ”stora resultat”.  
 4. Hos benfiskar kan tallkottkörteln generera en egen dygnsrytm, även om det sannolikt även finns andra rytmgeneratorer.  
 5. Det var tänkt att spelet skulle få spelaren att känna sig "liten" och generera en känsla av förundran över omgivningen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "generera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet generera förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till generera

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar generera.


Mer information om generera

Andra sätt att lära sig mer kring vad generera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av generera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om generera

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för generera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är generera synonymt med både väcka och alstra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.