Synonymerna.se logotyp

Synonymer till noggrann

 

Synonymer till noggrann

Antonymer (motsatsord) till noggrann

Engelsk översättning av noggrann

  • careful, thorough, accurate

Sökvolym på internet för noggrann

Sökvolymen för noggrann är ca. 6600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 6600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om noggrann

Vi har totalt tjugoen synonymer till noggrann, samt fyra antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för noggrann, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad noggrann betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till noggrann. Exempelvis kan man söka efter andra ord för noggrann samt även hur man stavar till noggrann. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av noggrann eller en mer djupgående förklaring av noggrann egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till noggrann är att leta efter antonymer till noggrann, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om noggrann

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för noggrann i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till noggrann

Ord som innehåller eller liknar noggrann: beskriva noggrannare, ej noggrann, granska noggrannt, grundlig och noggrann, klargöra noggrannare, mycket noggrann


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är noggrann synonymt med både prudentlig och ingående, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är slarvig en antonym till noggrann.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)