Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skicklig

Här nedanför hittar du samtliga trettiosju synonymer till skicklig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder skicklig

Sett till sina synonymer betyder skicklig ungefär duktig eller rutinerad, men är även synonymt med exempelvis "fingerfärdig" och "begåvad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skicklig. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av skicklig, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skicklig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skicklig.


Motsatsord till skicklig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till skicklig.

oförmögen, oförbehållsam, odelad


Engelsk översättning av skicklig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skicklig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skicklig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skicklig förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skicklig

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar skicklig.


Mer information om skicklig

Andra sätt att lära sig mer kring vad skicklig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skicklig samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skicklig för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till skicklig, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om skicklig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för skicklig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skicklig synonymt med både duktig och rutinerad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oförmögen en antonym till skicklig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.