Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förnäm

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till förnäm.


Vad betyder förnäm

Sett till sina synonymer betyder förnäm ungefär fin i kanten eller högdragen, men är även synonymt med exempelvis "fin" och "ädel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förnäm. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av förnäm, en exempelmeningar på hur ordet förnäm kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av förnäm

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet förnäm.


Motsatsord till förnäm

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till förnäm.

ovärdig, opassande


Exempelmeningar för förnäm

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förnäm kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Emily Dickinson (1830–1886), å andra sidan, levde ett skyddat liv som förnäm, ogift kvinna i den lilla staden Amherst, Massachusetts.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förnäm

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förnäm.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förnäm" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förnäm förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förnäm

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar förnäm.


Mer information om förnäm

Andra sätt att lära sig mer kring vad förnäm betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förnäm är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förnäm

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för förnäm i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förnäm synonymt med både fin i kanten och högdragen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ovärdig en antonym till förnäm.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.