Synonymerna.se logotyp

Synonymer till svag

 

Synonymer till svag

Engelsk översättning av svag

  • weak

Sökvolym på internet för svag

Sökvolymen för svag är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om svag

Vi har totalt nitton synonymer till svag, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för svag, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet svag

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet svag i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till svag

Ord som innehåller eller liknar svag: administreringsväg, att vara försvagad, ett svagt beröm, färgsvag, försvaga, försvaga färg, försvagad, försvagad funktion, försvagades, försvagas, försvagning, ganska svag vind, gör svagare, göra svagare, hemnsvåg, hjärtsvaghet, infartsväg

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av svag

svag synonym
andra ord för svag
svag betyder
exempel svag
svag förklaring
definition svag
svag i en mening
stavning svag
svag annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är svag synonymt med både kraftlös och vek, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)