Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lätt

Här nedanför hittar du samtliga fyrtioen synonymer till lätt fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder lätt

Sett till sina synonymer betyder lätt ungefär enkelt eller enkel, men är även synonymt med exempelvis "lindrig" och "okomplicerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lätt. Vår databas innehåller även fem motsatsord, två böjningar av lätt, fem exempelmeningar på hur ordet lätt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lätt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lätt.


Motsatsord till lätt

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till lätt.

svår, besvärlig, kinkig, omedgörlig, mödosam


Exempelmeningar för lätt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lätt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var lätt att bli dömd på förhand i media om man betedde sig på ett sätt som uppfattades konstigt.  
 2. Står det att den sprider sig friskt eller väldigt lätt så kanske man inte ska ta in den i trädgården.  
 3. Blåskrikan flyger långsamt och är ett lätt byte för hökar och ugglor när den flyger i öppna landskap.  
 4. Att timmerhusen lätt kunde demonteras gjorde också att stockarna lätt kunde återanvändas i andra hus.  
 5. Det är väldigt lätt att kommunikationen blir destruktiv när ett par upplever att de inte har det bra.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lätt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lätt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lätt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lätt förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lätt

I vår databas över ord finns 19 ord som innehåller eller liknar lätt. Här kommer de tio första.


Mer information om lätt

Andra sätt att lära sig mer kring vad lätt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lätt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lätt

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för lätt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lätt synonymt med både enkelt och enkel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är svår en antonym till lätt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.