Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till trevlig

Här nedanför hittar du samtliga trettioåtta synonymer till trevlig.


Vad betyder trevlig

Sett till sina synonymer betyder trevlig ungefär gemytlig eller sjyst, men är även synonymt med exempelvis "behaglig" och "angenäm". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till trevlig. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av trevlig, fem exempelmeningar på hur ordet trevlig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av trevlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet trevlig.


Motsatsord till trevlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till trevlig.

ovänlig, otrevlig, vresig, svår, elakartad, otäck


Exempelmeningar för trevlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet trevlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hamnpromenaden är en riktigt trevlig upplevelse, med sina mysiga tavernor och prisvärda restauranger.  
 2. Det som skulle bli en trevlig promenad efter jobbet blev istället en dramatisk helg på djursjukhuset.  
 3. Via Twitter meddelar flygplatsen att polisinsatsen är avslutad och önskar alla passagerare en trevlig resa.  
 4. Straley har konstaterat att det "inte är ditt typiska slut, men att det fortfarande är en trevlig upplösning".  
 5. Bundy hade ett fördelaktigt utseende; han såg trevlig ut och hade inga avvikande drag som folk kunde lägga på minnet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av trevlig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet trevlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "trevlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet trevlig förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till trevlig

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar trevlig.


Mer information om trevlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad trevlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av trevlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om trevlig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för trevlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trevlig synonymt med både gemytlig och sjyst, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ovänlig en antonym till trevlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.