Synonymerna.se logotyp

Synonymer till angenäm

 

Synonymer till angenäm

Engelsk översättning av angenäm

  • (högtidligt) pleasant, agreeable, pleasurable

Sökvolym på internet för angenäm

Sökvolymen för angenäm är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om angenäm

Vi har totalt åtta synonymer till angenäm, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för angenäm, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad angenäm betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till angenäm. Exempelvis kan man söka efter andra ord för angenäm samt även hur man stavar till angenäm. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av angenäm eller en mer djupgående förklaring av angenäm egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till angenäm är att leta efter antonymer till angenäm, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om angenäm

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för angenäm i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till angenäm

Ord som innehåller eller liknar angenäm: abonnemangen, ängen, angenäma, angenämare


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är angenäm synonymt med både välbehaglig och behaglig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)