Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till framlägga

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till framlägga fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder framlägga

Sett till sina synonymer betyder framlägga ungefär lägga fram eller presentera, men är även synonymt med exempelvis "disputera" och "avge". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till framlägga. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet framlägga kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för framlägga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet framlägga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Under torsdagen tog IS på sig ansvaret för dådet genom sin publikation al-Naba, utan att framlägga några bevis.  
  2. Vid samma tillfälle beslöts dessutom att uppdraga åt byggnadsnämnden att framlägga förslag till ändring av stadsplan och byggnadsbestämmelser för Änggården (stadsfullmäktiges handlingar 1915, nr 183).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av framlägga

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet framlägga.


Närmeord till framlägga

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar framlägga.


Mer information om framlägga

Andra sätt att lära sig mer kring vad framlägga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av framlägga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om framlägga

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för framlägga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är framlägga synonymt med både lägga fram och presentera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.