Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till föredra

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till föredra.


Vad betyder föredra

Sett till sina synonymer betyder föredra ungefär preferens eller avge, men är även synonymt med exempelvis "förelägga" och "framlägga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till föredra. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet föredra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för föredra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet föredra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Heidenstam förespråkar därför risktagande och menar att undergång är att föredra framför borttynande.  
 2. All vätska kan i princip användas, men kvicksilver är att föredra för sin höga densitet och låga ångtryck.  
 3. Gällande en moderat-ledd regering med stöd av Sverigedemokraterna tycker 34 procent att det är att föredra.  
 4. Broar till Drumsö och Brändö var inte att föredra, då de skulle hindra fartygstrafiken norr om dessa broar.  
 5. Jag har gått från att vara en utåtgående och glad tjej till att föredra att vara hemma, jag isolerar mig mer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av föredra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet föredra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "föredra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet föredra förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till föredra

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar föredra.


Mer information om föredra

Andra sätt att lära sig mer kring vad föredra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av föredra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om föredra

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för föredra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är föredra synonymt med både preferens och avge, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.