Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sporra

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till sporra.


Vad betyder sporra

Sett till sina synonymer betyder sporra ungefär egga eller uppegga, men är även synonymt med exempelvis "uppmuntra" och "peppa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sporra. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet sporra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till sporra

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till sporra.

nedslå


Exempelmeningar för sporra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sporra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men i årets upplaga är åskådarna välkomna tillbaka, vilket kan sporra till bättre resultat tror såväl arrangör som tävlande.  
 2. Än värre, attentatet hade misslyckats med att sporra massorna till handling: både arbetare och anarkister fördömde Berkmans handling.  
 3. Katarina försökte sporra honom i brev att rycka upp sig och ta initiativ, men Potemkin fortsatte att motsätta sig alla offensiva företag.  
 4. Motgångarna för IS kan sporra al-Qaida att försöka återta platsen som den ledande terroristorganisationen sannolikt genom att utföra ett massivt terrordåd.  
 5. De gick tillsammans för att höra på Johann Most, redaktör för den radikala tidskriften Die Freiheit och förespråkare av "handlingens propaganda" användningen av våld för att sporra till förändring.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sporra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sporra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sporra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sporra förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sporra

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar sporra.


Mer information om sporra

Andra sätt att lära sig mer kring vad sporra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sporra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sporra

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sporra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sporra synonymt med både egga och uppegga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är nedslå en antonym till sporra.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.