Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ac-förkylning

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till ac-förkylning.


Vad betyder ac-förkylning

AC-förkylning är en förkylning man kan få som följd av överdrivet använd luftkonditionering.

Ordet AC-förkylning var en del av nyordslistan 2011 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder ac-förkylning ungefär ac-snuva, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ac-förkylning. Vår databas innehåller även sju böjningar av ac-förkylning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Böjningar av ac-förkylning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ac-förkylning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ac-förkylning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ac-förkylning förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är ac förkylning


Mer information om ac-förkylning

Andra sätt att lära sig mer kring vad ac-förkylning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ac-förkylning samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ac-förkylning för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ac-förkylning, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ac-förkylning

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ac-snuva synonymt med ac-förkylning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.