Synonymerna.se logotyp

Synonymer till underlig

 

Synonymer till underlig

Engelsk översättning av underlig

  • odd, strange

Sökvolym på internet för underlig

Sökvolymen för underlig är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om underlig

Vi har totalt sexton synonymer till underlig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för underlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet underlig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet underlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till underlig

Ord som innehåller eller liknar underlig: förunderlig, förunderliga, förunderligt, jordens underlag, koppunderlag, koppunderlägg, mycket underlig, tvättfat för underlivet, underlag, underlägsen make, underlång, underlät, underlåta, underlåtenhet, underlätta

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av underlig

underlig synonym
andra ord för underlig
underlig betyder
exempel underlig
underlig förklaring
definition underlig
underlig i en mening
stavning underlig
underlig annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är underlig synonymt med både märklig och mysko, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)