Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till oförklarlig

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till oförklarlig.


Vad betyder oförklarlig

Någonting som inte kan förklaras, eller saknar förklaring.


Sett till sina synonymer betyder oförklarlig ungefär mystisk eller obegriplig, men är även synonymt med exempelvis "oförståelig" och "outgrundlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oförklarlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av oförklarlig, två exempelmeningar på hur ordet oförklarlig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.

Texten uppdaterades senast 2016-04-09


Böjningar av oförklarlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oförklarlig.


Exempelmeningar för oförklarlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oförklarlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Australiens premiärminister Malcolm Turnbull har krävt svar och sagt att dödsskjutningen är oförklarlig.  
  2. Andrew Reiner från Game Informer sade att spelets miljö hade en stram och fascinerande atmosfär, och var en plats av förundran och oförklarlig skräck.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av oförklarlig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet oförklarlig.


Närmeord till oförklarlig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar oförklarlig.


Mer information om oförklarlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad oförklarlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oförklarlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oförklarlig

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för oförklarlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oförklarlig synonymt med både mystisk och obegriplig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.