Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till främmande

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till främmande fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder främmande

Sett till sina synonymer betyder främmande ungefär obekant eller märklig, men är även synonymt med exempelvis "okänd" och "alienation". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till främmande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet främmande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för främmande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet främmande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men det finns inte heller någonting som tyder på att luftfenomenen inte kommer från främmande makter.  
 2. Tyska (standardtyska eller Hochdeutsch) studeras i många länder som främmande språk, främst i Europa.  
 3. Inledningsvis utgår man från att Marinen lyckats att spärra in en främmande ubåt i Hårsfjärds-området.  
 4. Jag hälsade på henne som på en främmande och bjöd henne sitta ner vid mitt bord och ta del i måltiden.  
 5. Modern, Nina Maximovna (född Serjogina; 1912—2003), studerade vid Moskvainstitutet för främmande språk.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av främmande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet främmande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "främmande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet främmande förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till främmande

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar främmande.


Mer information om främmande

Andra sätt att lära sig mer kring vad främmande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av främmande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om främmande

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för främmande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är främmande synonymt med både obekant och märklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.