Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till nyckfull

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till nyckfull.


Vad betyder nyckfull

Sett till sina synonymer betyder nyckfull ungefär oberäknelig eller ombytlig, men är även synonymt med exempelvis "bisarr" och "egenartad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nyckfull. Vår databas innehåller även tre böjningar av nyckfull, fyra exempelmeningar på hur ordet nyckfull kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av nyckfull

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nyckfull.


Exempelmeningar för nyckfull

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nyckfull kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Richard II handlar om en nyckfull, slösaktig och oduglig kung medan Henrik VI handlar om en sinnessjuk.  
  2. Jämtländska sommaren kan vara nyckfull och många brukar i god tid säkra upp en sommarvecka med en charterresa söderut.  
  3. Senare berättade sångaren att emigrationen förvandlade honom från en nyckfull artist till en arbetsmyra, som arbetade för en bit mat och husrum.  
  4. Trots att förhållandena vid vrakplatsen ofta var svåra, med kalla vattentemperaturer och nyckfull väderlek, och krävde en stor arbetsstyrka var bärgningsoperationerna mycket lönsamma.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nyckfull" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nyckfull förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nyckfull

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar nyckfull.


Mer information om nyckfull

Andra sätt att lära sig mer kring vad nyckfull betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nyckfull är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nyckfull

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för nyckfull i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 29
  • Ordets poäng i Betapet: 31
  • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nyckfull synonymt med både oberäknelig och ombytlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.