Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bisarr

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till bisarr.


Vad betyder bisarr

Sett till sina synonymer betyder bisarr ungefär barock eller konstig, men är även synonymt med exempelvis "besynnerlig" och "egendomlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bisarr. Vår databas innehåller även tre böjningar av bisarr, tre exempelmeningar på hur ordet bisarr kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bisarr

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bisarr.


Exempelmeningar för bisarr

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bisarr kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Men i stället för att få hjälp att befria sin far råkade Angela Gui ut för en bisarr händelse beskriver hon på sin blogg:.  
  2. Den 30 april tog historien ännu en bisarr vändning när Stephanie Clifford stämde Donald Trump för ärekränkning över ett tweet. .  
  3. Romanen kallades för underlig, besynnerlig och bisarr och Kerfstedt blev av några kritiker anklagad för att vara sensationslysten och för att ha behandlat ett ämne som inte ansågs passande för skönlitteraturen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bisarr

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bisarr.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bisarr" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bisarr förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bisarr

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar bisarr.


Mer information om bisarr

Andra sätt att lära sig mer kring vad bisarr betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bisarr är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bisarr

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för bisarr i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bisarr synonymt med både barock och konstig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.